110% action 110% medvetenhet !?

110% action 110% medvetenhet !?

110% action 110% medvetenhet !?

Vilket läge är du i, kan du byta läge och fortfarande vara du.

Vilken växel ligger du i, kan du växla och fortfarande vara du.

 

Min mentor sa ”Stefan, om du alltid går för 110%, vad ska du då ta till om någon skjuter på dig?”.

Han visste vad han pratade om, han hade ett förflutet i underrättelsetjänsten och hade varit observatör i flera internationella konflikter.

På den tiden tillhörde jag en grupp projektledare som vår administrativa chef kallade för ”de hungriga vargarna”. Vi körde med vårt tempo slut på våra projektadministratörer så att de grät och slutade. Jag hade omedvetet, både mot mig själv och min omgivning, förflyttat min tävlingsinstinkt från motocrossbanan över till ledarjobbet. Full fart framåt tills målflaggan har vinkats.

Min mentor var den som på allvar fick mig att reflektera över vilket läge (mode) jag var i. Han hade en otrolig förmåga att vara tillbakalutad, närvarande och ändå prestera för fullt. Jag ökade min medvetenhet om vilket läge jag var i och när jag var i det. För samtidigt utforskade jag min inre potential, med yoga, meditation med mera. Men på jobbet tog vargen överhand och körde slut på både mig själv och andra människor. Även om det var i alla välmening och dom uppskattade jobba med mig så orkade inte alla med det tempot.

Jag lärde mig att skifta läge efter situation och inte bara det. Det fanns olika växlar inom samma läge. Det fanns till och med en högre medvetenhet som gjorde skiftena helt sömlösa.

Detta gjorde att teamet började prestera på en helt ny nivå, vi började röra oss tillsammans.

Att själv hålla högt tempo och vara all-in på en sak och i nästa stund skifta läge och möta en person precis där den är, för att sedan skifta tillbaka igen är en kapacitet som man som chef och ledare bör besitta.

För att bli en riktigt bra chef/ledare behöver man ha hög självkännedom! Att förstå från vilken plats i sig själv man agerar ifrån. Är det den drivne presteraren eller den empatiske lyssnaren som agerar. Alla delar av oss själva har en uppgift men om vi bara kör i ett läge och en växel så riskerar vi att bli både enfaldiga och osköna att vara tillsammans med.

I slutänden påverkar det våra resultat negativt och inte bara det, det gör till slut att vårt liv suger.

När vi kan medvetandegöra oss om våra olika lägen, bli bättre på att reglera vår egen energi, kommer vi att bli mer autentiska. Vi kan använda oss själva på ett mer dynamiskt, expanderat och tillfredställande sätt. Både för oss själva och för andra.

Detta ger:

  • Mer dynamik.
  • Ökat engagemang.
  • Bättre arbetsmiljö.
  • Ökad omställningsförmåga.

För vi agerar inte längre baserat på våra rädslor utan utifrån vår önskan.

Det är vår medvetenhet som skapar kulturen, arbetsmiljön och resultatet, ledaren är den som sätter prägeln på gruppen.

.

.

Tack nätverket för att ni finns, Avsluta veckan starkt, gå stärkt in i helgen!

 

P.S Vill ni ha hjälp med utvecklingsarbete som lyfter er insikt och hjälper er ta medvetna steg vidare så går ni in på min hemsida eller tar kontakt direkt! Jag och mina partners hjälper er gärna vidare!

Det är också tid att boka inslaget till teambuilding, resurserna till en lyckad merger eller er coaching!

 

STAYFUN – Vi skapar rörelse!

 

www.stayfundevelopment.se

 

#executivecoaching #ledarskap #leadership #personligutveckling #teknologi #50plus #energi #corporateculture

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *